Boende i Australien

Boende i Australien är ofta billigare än i Sverige. Man kan räkna med att det mesta i Australien är ungefär 90% av priset för samma sak i Sverige. Dock är ofta priset på mat, boende och bensin ofta ännu billigare. I nästan varje stad i Australien finns så kallade hostels som ungefär motsvaras av Sveriges vandrarhem. En backpackersäng på ett hostel kostar ungefär mellan 80 och 140 kronor.

Det är ett ganska bra alternativ då man har tillgång till kök och badrum. På vissa ställen finns till och med pool. Det kan vara bra att kolla flera om det finns flera i närheten då både standard och pris kan vara väldigt varierande. I vissa städer kan det i stället löna sig att hyra en hotellägenhet. Speciellt om man är många. En hotellägenhet brukar kosta 150-300 kronor per person och natt. Då får man ju dessutom en betydligt högre standard. På många hemsidor kan man boka boende redan innan man åkt ner i de flesta städer. Ska man stanna länge kan man (om man är beredd att dela lägenhet med andra) leta efter anslag på studentkårshusen. Där finns ofta anslag om folk som söker någon att dela lägenhet med. Bra om man ska stanna på samma ställe i tre månader eller mer. I Sydney finns ett svenskt vandrarhem som är ganska billigt. Vandrarhemmet heter Highfield och ligger i Kings Cross.

Standarden på boende i Australien är allmänt ganska hög. Men det kan vara bra att kolla runt lite och jämföra pris och kvalitet. På många hostels så hämtar de dessutom upp en från flygplatsen. Det är ju praktiskt, då behöver man inte ta reda på hur man tar sig dit eller fixa transport på något annat sätt. Det kan vara en fördel att välja ett sådant hostel.

Om man väntar med att fixa boende tills man kommer dit kan man ju passa på att fråga folk som bor där om de har några rekommendationer och även kolla på forum och sådant vad folk som har varit där tycker.

Kontakt: info(a)australienresa.se