Semesterorter i Australien

Eftersom Australien har en väldigt lång kuststräcka (34218 km exklusive öar) har där vuxit fram en massa städer. Många av dem är fina semesterorter, här är tre exempel.

Melbourne är en av Australiens största städer med en befolkning på ca 3,3 miljoner personer. Melbourne är väldigt populärt bland backpackers eftersom det finns så många bra ställen att bo på. Melbourne har också många fina turistattraktioner. En av dem är Hanging Rock inte långt ifrån Melbourne. Där finns många fina klippor liknande Sveriges raukar. Inne i Melbourne finns många fina byggnader. Skyskrapan Eureka Tower (300 meter hög) är en av dem. Eftersom Melbourne har världens största spårvagnsnät är det inte svårt att ta sig fram i staden.

En annan trevlig semesterort är Perth. En storstad nästan helt isolerad från resten av Australien. I Perth är det närmre till Singapore än till Sydney. Mellan Perth och resten av de flesta större australiensiska städerna ligger nämligen en stor öken. Eftersom staden ligger så nära öknen är det väldigt varmt där. Faktum är att Perth är Australiens solrikaste stad och har på sommaren en medeltemperatur på 30 grader och nästan inget regn. Det finns många fina sevärdheter i Perth. Bergskedjan Darling Ranges som ligger öster om Perth har en fantastisk utsikt över Perth och Indiska Oceanen. I Perth kan man också åka på valsafari vilket man inte kan göra på många ställen utanför Australien. Strax utanför staden finns Rottnest Island där man bland annat kan se ett av Australiens berömda korallrev.

En fin lite mindre ort är Byron Bay som ligger strax söder om Brisbane i östra Australien. Byron Bay är väldigt populärt bland folk som gillar eller vill prova på att surfa. Byron Bay har nämligen otroligt vackra stränder med stundvis perfekta vågor. Byron Bay är också bra för folk som vill ta dykarcertifikat eller åka på dykarturer till ett rimligt pris. I Byron Bays lilla samhälle finns lite av det mesta och är perfekt för backpackers. Delfiner finns också ganska mycket vid Byron Bays alla stränder och om man går ut till fyren Cape byron lighthouse kan man också se valar. På vandringsstigarna runt det lilla samhället kan man också se wallabies (små kängurur).

Kontakt: info(a)australienresa.se